Endurosprint on enduron kilpailumuoto, jossa ajetaan samaa reittiä useaan kertaan tiiviiseen tahtiin. Kalpalinna sprintissä kuljettajat ajavat yhtä noin 7 km pituista reittiä kolmesta seitsemään kertaan kilpailuluokasta riippuen. Endurosprintissä kuljettajien menoa on helpompi seurata kuin perinteisissä kilpailuissa, sillä kuljettajat ajavat vain yhtä lenkkiä useita kertoja.

Kilpailu käydään Kalpalinnan laskettelukeskuksen alueella Janakkalassa Alueelle on vapaa pääsy. Alueella on hyvät pysäköintimahdollisuudet ja kilpailun reitti kulkee pysäköintialueen ympäristössä. Alueella on myös kahviopalvelut, jossa maksuvälineenä käy niin käteinen kuin kortti. Ensimmäinen kuljettaja lähtee matkaan klo 9 ja kilpailu päättyy arviolta klo 19.30. 

Reittikuvaus

Aluksi loiva ylä-alamäki yhdistelmä, josta jyrkähkö lasku hiekkamonttuun. Siitä nopeaa metsäautotietä takaisin soramontun laelle, jossa hitaampaa kangasmaastopyöritystä. Sitten laskeudutaan suureen hiekkamonttuun, jossa pyöritystä loivine yläalamäki yhdistelmineen. Hyvä paikka katsella, kilpailijat näkyvillä pidempään. Lähtöpäästä noin 400m:n kävelyn päässä. Montulta nopeaa suoraa ensimmäiseen laskettelurinteeseen. Rinteessä jyrkähkö mutkitteleva alamäki, jonka jälkeen vauhtia vaativa nousu loivin kaartein mäen huipulle. Soramontulta n. 400m Kiianlinnantietä kävellen. Tästä metsäpolkua seuraavaan laskettelurinteeseen (“Hugon rinne”, vanha kahvila-ravintola vastamäessä). Sijaitsee aivan yleisöparkin vieressä. Hyvä katselupaikka. Jyrkkä pudotus kahvilan kulmalta montun pohjalle ja siitä todella vauhdikas ja näyttävä pätkä mäen huipulle. Huipulta jyrkähkö lasku vanhaa hissilinjaa pitkin metsäpolkuosuudelle, jossa myös juoheaa metsäkoneuraa. Metsäosuudelta palataan maalipään rinteen puoliväliin, josta vauhdikas suora nousu hissilinjaa pitkin ylös rinteen päälle. Alas tullaan mutkitellen ja vielä lyhyt veto ylöspäin muutaman hyppyrin kautta takaisin alas maaliin. Maalirinne on myös hyvä katselupaikka.

Kilpailun aikataulu


klo 9.00 Luokkien V40, V50, V60 ja D lähtö
klo 12.20 Luokan C lähtö
klo 16.00 Luokkien A ja B lähtö

Lähtöluettelo

Kilpailun käsiohjelma