Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla järjestää tämän kauden ensimmäisen enduron SM-osakilpailun Riihimäellä 3.3.2018. Kilpailun nimenä on SM Lopen Enduro Lopella endurosafareita järjestävän yrityksen mukaan.

Kauden ensimmäinen SM-osakilpailu on aina mielenkiintoinen avaus, jossa nähdään kaikki Suomen huiput kisaamassa ensimmäistä kertaa kaudella. Tällekin kaudelle useammalla kuskilla on allaan uusi pyörä, mikä tuo aina oman lisänsä kauden avaukseen. Lisäksi kilpailu ajetaan vain kaksi viikkoa ennen Päijänteen Ympäriajoa, mikä on tänäkin vuonna myös MM-osakilpailu, joten kilpailu toimii hyvänä harjoituksena Päitsin kiertoa varten.

Kilpailun reitti on pääsääntöisesti sama kuin vuoden 2017 kilpailussa, joskin maastokokeille on tehty pieniä muutoksia. Maastokokeet ovat hyvin vaihtelevia sisältäen teknisempää metsäosuutta ja vauhdikkaampaa pellolla ajettavaa reittiä. Tällä hetkellä reitillä on pakkaslunta noin 20 cm. Yhden kierroksen pituus on noin 49 km, mikä sisältää kolme maastokoetta siirtymineen. Yhdellä kierroksella kärkikuskeille tulee maastokoeaikaa noin 30 minuuttia. SM-luokat ajavat kolme kierrosta ja C-luokka kaksi kierrosta.

Kilpailun ilmoittautuminen on käynnissä Kalkun palvelussa 23.2. klo 20 asti.