Riihimäellä ajettiin endurokauden ensimmäinen SM-osakilpailu sunnuntaina 26.2. Yleiskilpailun voitosta käytiin koko päivän tiukka kamppailu, mikä lopulta päättyi Antti Hellstenin voittoon reilun sekunnin erolla ennen Aleksi Jukolaa. Päivän kolmanneksi nopein oli Eero Remes, jonka vauhti parani kilpailun loppua kohden.

Edellispäivän aikana satanut lumi teki kilpailun ensimmäisestä kierroksesta monin paikoin vaikean, sillä lumikerros liukasti reitin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen lumikerros pieneni ja pito parani, mikä näkyi nopeimpina maastokoeaikoina.

Hellsten vei samalla A2-luokan voiton ennen Eemil Pohjolaa. ”Ajo kulki koko päivän hyvin eikä mitään ongelmia ollut”, Hellsten kertasi päivän ajoa. ”Reitti parani päivän aikana ja oli oikein mukavaa ajettavaa”, Hellsten jatkoi.

Pienimmän A1-luokan nopein oli lopulta Eero Remes. Koko aamun parasta vauhtia piti järjestävän kerhon Kahvakoplan Lari Jukola, joka johti myös yleiskilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen. Jukola sijoittui lopulta luokan toiseksi ja yleiskilpailun viidenneksi jääden reilun puoli minuuttia voittajalle. ”Alku kulki todella hyvin, mutta toisella ja kolmannella kierroksella tuli useampi kaatuminen, mihin meni paljon aikaa”, kertoi Jukola. ”Harjoittelut ovat jääneet vähiin viime aikoina tammikuussa alkaneen varusmiespalveluksen takia”, Jukola jatkoi.

Suurimman A3-luokan voiton nappasi Jukolan veljeksistä vanhempi, Aleksi, ennen saman kerhon Kahvakoplan Marko Tarkkalaa. Jukolan ja Tarkkalan ero oli lopulta yli minuutti. Aleksi Jukola kiristi vauhtia loppua kohden ja oli yleiskilpailun nopein kahdella kolmesta viimeisestä maastokokeesta.

Kilpailussa oli mukana myös viime vuoden E3-luokan maailmanmestari britti Steve Holcombe. Holcombe sai ensikosketuksen lumiolosuhteisiin tällä viikolla ja sijoittui hienosti oman luokkansa viidenneksi.

Enduron SM-avauksen nopein oli Antti Hellsten.