Riihimäellä ajetussa kauden viimeisessä enduron SM-osakilpailussa voiton vei Vantaan Moottorikerhon Antti Hellsten, mikä varmisti hänelle myös E2-luokan suomenmestaruuden. Viime yönä alkanut vesisade teki jo eilen ajetusta reitistä vaikean liukkauden takia. Tästä syystä kilpailussa ajettiin kaksi kierrosta alkuperäisen kolmen sijaan. Maastokoeaikaa tuli kuitenkin kilpailun voittajalle yli tunti.

Hellsten hallitsi liukkaan kelin.

Hellsten hallitsi liukkaan kelin.

Antti Hellsten jatkoi siitä, mihin eilen lopetti. Ajo oli koko päivän varmaa, ja ero tasapisteissä SM-sarjan E2-luokassa olevaan Eemil Pohjolaan kasvoi päivän mittaan. ”Olen tottunut aikanaan ajamaan tällaisella kelillä, joten liukkaus ei aiheuttanut itselleni vaikeuksia”, Hellsten kertoo. ”En lähtenyt varmistelemaan missään vaiheessa, sillä silloin ajotuntuma katoaa ja virheitä sattuu helpommin”, Hellsten jatkaa. Eroa Pohjolaan kertyi lopulta reilu minuutti.

E2-luokan mestari Antti Hellsten.

E2-luokan mestari Antti Hellsten.

Eilen yleiskilpailun voittanut Matti Seistola sijoittui tänään yleiskilpailussa viidenneksi. Seistola vei kuitenkin E1-luokan voiton ennen luokan suomenmestaruuden eilen varmistanutta Antti Hännistä. ”Kunto ei vain riittänyt ja viimeinen puristus ajosta puuttui. Eilinen oli rankka päivä enkä toipunut rasituksesta”, Seistola sanoo.

Seistola voitti tänäänkin E1-luokan

Seistola voitti tänäänkin E1-luokan

E3-luokassa voiton vei taas Kahvakoplan Marko Tarkkala, joka voitti kaikki kauden seitsemän osakilpailua. Tarkkala sijoittui yleiskilpailussa toiseksi. ”Ajo meni ihan ok. Neljännellä maastokokeella kaaduin ja menetin reilusti aikaa, mutta eroa oli kuitenkin jo sen verran, että se riitti luokkavoittoon tänään”, Tarkkala kertaa päivän tapahtumia.

Tarkkala voitti taas ja kauden saldona 7/7.

Tarkkala voitti taas ja kauden saldona 7/7.

Kilpailujohtaja Sauli Nordling on tyytyväinen kilpailuviikonloppuun. ”Sade sotki hieman tämän päivän osalta, sillä jouduimme lyhentämään ajomäärää yhdellä kierroksella. Muuten kilpailut sujuivat hyvin ja palaute on ollut positiivista”, Nordling kertoo.