Aktiivisen kilpailemisen viime kaudella MM-pronssiin lopettanut Matti Seistola vei selkeän voiton lauantaina ajetussa HF-Autohuolto SM-enduron yleiskilpailussa. Seistola voitti toiseksi sijoittuneen järjestävän seuran Kahvakoplan Marko Tarkkalan yli minuutilla ja oli nopein viidellä maastokokeella kahdeksasta. Antti Hänninen ja Marko Tarkkala varmistivat suomenmestaruudet sijoituksillaan ennen huomista kauden päättävää osakilpailua.

Matti Seistola vei voiton yli minuutin erolla

Matti Seistola vei voiton yli minuutin erolla

Pienimmässä E1-luokassa ajava, toista perättäistä maailmanmestaruutta tavoitteleva Eero Remes ajoi kilpailussa yhden kierroksen ja päätti keskeyttää kilpailun varmistaakseen osallistumisensa ensi viikonloppuna Ranskassa ajettavaan kauden päätöskilpailuun. Remes ei kilpaile myöskään sunnuntaina ajettavassa osakilpailussa. Samassa luokassa ajava Seistola hallitsikin koko kilpailua ja luokkaa selvästi Remeksen keskeytyksen jälkeen. Eroa toiseksi sijoittuneeseen toiseen MM-sarjalaiseen Henric Stigeliin kertyi yli kaksi minuuttia. ”Reitti oli erittäin hieno ja raskas, mutta nautin kilpailemisesta todella paljon tauon jälkeen”, Seistola kertoi kilpailun maalissa. Luokan kolmanneksi sijoittui Kahvakoplan Kai Estola, jonka vauhti on parantunut loppukautta kohden. Neljänneksi sijoittui Antti Hänninen, joka varmisti sijoituksellaan suomenmestaruuden, sillä luokan kokonaispisteissä toisena oleva Jaakko Översti jäi kahdeksanneksi.

E2-luokassa nähtiin päivän aikana erittäin tasainen kamppailu Antti Hellstenin, Mika Barnesin ja Eemil Pohjolan kesken. Hellsten varmisti luokan voiton kilpailun voittamalla neljästä viimeisestä maastokokeesta kolme. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Barnesiin tuli 30 sekuntia ja kolmanteen Eemil Pohjolaan 39 sekuntia. Huomiseen kauden päättävään kilpailuun Hellsten ja Pohjola lähtevät tasapisteissä, joten huomenna paremmin sijoittunut on myös E2-luokan mestari.

Suurimmassa E3-luokassa Kahvakoplan Marko Tarkkalalla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus lauantaina ja sen Tarkkala myös teki. Tarkkalan meno oli erittäin vakuuttavaa, mistä osoituksena päivän ensimmäisellä maastokokeella ajettu koko kilpailun nopein aika. Tarkkala oli luokan nopein kaikilla maastokokeilla lukuunottamatta kahta, joissa nopein oli toiseksi sijoittunut ja myös SM-sarjassa toiseksi sijoittunut Aleksi Jukola. Luokan kolmas oli Henri Himmanen. ”Reitti ja etenkin kolmas maastokoe olivat erittäin hyviä”, kertoi Tarkkala. ”Edellisen Tohmajärven kilpailun jälkeen sain uutta pyörää säädettyä paremmin omaan ajotyyliini sopivaksi”, Tarkkala jatkoi.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina

Sunnuntaina ajetaan kauden viimeinen osakilpailu, jossa suurin mielenkiinto keskittyy E2-luokan mestaruuteen. Lauantaina ajettiin hienossa säässä ja reitti oli hyvässä kunnossa, vaikkakin kierroksen ensimmäinen maastokoe kului siten, että kiviä ja maajuuria tuli melko paljon esiin.  Sunnuntain vastaiseksi yöksi luvatut sateet muuttanevat reitin paikoin liukkaaksi, mikä saattaa aiheuttaa kilpailijoille hankaluuksia paikoin kuluneella reitillä. SM-luokkien lisäksi sunnuntaina starttaavat V40-luokan kuljettajat, joita on mukana kilpailussa kuusi.